Beperli a magyar államot a gangról ledobott csecsemő édesanyja

Ügyvédet fogadott annak a kisbabának az édesanyja, akit tulajdon apja dobott ki. A gyerekét gyászoló nő a magyar államot hibáztatja azért, hogy korábban gyerekgyilkossággal fenyegetőző és emiatt gyorsított eljárásban el is ítélt férfit szabadon engedték.

Ügyvédet fogadott az a 28 éves nő, akinek a hathónapos kisbabáját január közepén egy Attila úti társasház gangjáról dobta ki a tulajdon apja. A gyásztól megviselt anya arra készül, hogy jogi úton vegyen elégtételt azokon, akik a kisbaba haláláért felelősek lehetnek - értesült a Blikk.

O. György, a nő labilis idegzetű volt élettársa egy hónappal a gyilkosság előtt már fenyegetőzött gyermeke megölésével, ami miatt előzetesbe került és gyorsított eljárásban felfüggesztett börtönre ítélték. Az ítélet megszületése után szabadon engedték, és alig néhány nappal később be is váltotta korábbi fenyegetését, majd magával is végzett. Hiába rendelt ki mellé pártfogót a bíróság, a bürokratikus körök miatt a kijelölt szakemberig el sem jutott az ítélet, mire a gyilkosság már megtörtént. Igaz, az anya nem kért a bíróságtól távoltatási végzést a férfit ellen, akit korábban azért hagyott ott, mert bántotta őt.

Kapcsolódók

Kimaradt?