Fura robotokra számíthatunk a jövőben

A PC World összegyűjtötte azokat az időnként ijesztő és bizarr robotokat, amelyeknek a piacra kerülésére a közeljövőben számíthatunk.

A Toshiba élethű robotját Aiko Chihara névre keresztelték, és könnyen lehet, hogy a jövőnk androidos munkásáról beszélünk.

A Future Robot egyik legújabb találmánya a Furo-S Smart Service Robot, ami az ügyfelek kiszolgálásában nyújthat hasznos segítséget. Furcsa módon hiába beszélünk a jövőről, a roboton Windows 7 fut.

A nagyobbik testvérével szemben ez a robot nem a kereskedelemben, hanem az otthonokban teheti magát hasznossá. Érdekes megközelítést választottak nála, gyakorlatilag robot a robotban.

Gyakorlatilag egy durva okosporszívóról beszélünk a GrillBot kapcsán, ami nem a szobát takarítja ki a portól, hanem a grillt a ráégett szennyeződésektől. 

Az OSHBot egy olyan interaktív robot, ami a vásárlókat hivatott követni, és jól értesült eladó módjára felhívni a figyelmüket az akciókra, valamint segítséget nyújtani. 

Egy 3D-nyomtatott ruháról van szó, ami viszont robotnak is mondható. Az Intel Edison platformjára építkező robotruha 20 szenzorral rendelkezik, ami a viselő közelségét és feszültségi szintjét méri, majd szükség szerint a mechanikus lábakat jobban kiereszti a személyes tér növeléséhez. 

Kimaradt?