Mediafax: házkutatást tartott a DNA a gyergyói városházán

FRISSÍTÉS: Öt helyszínen tartott házkutatást hétfő reggel korrupcióellenes ügyészség (DNA) Gyergyószentmiklóson. A Mediafax értesülései szerint az egyik helyszín a polgármesteri hivatal. Házkutatást tartottak Mezei János polgármester lakásán is.

A DNA nem közölt részleteket, csupán azt, hogy egy közintézménynél, cégeknél és magánszemélyeknél tartottak házkutatást, és egy feltételezett korrupciós ügyben nyomoznak.A Székelyhon beszámolója szerint már Gyergyószentmiklós polgármesterénél is házkutatás tartottak. Az MPP színeiben megválasztott Mezei Jánost a délelőtti órákban a polgármesteri hivatalba kisértek a DNA ügyészei, ahol folytatódik a vizsgálat.

A gyergyói Fény Tv értesülései szerint az ügyészek a Gyilkostó turisztikai fejlesztésének érdekében alapított cég, a Mounturist ügyében vizsgálódnak. A vállalkozásnál történt rendellenességerkről korábban többször cikkezett a helyi sajtó. A televízió videót is készített arról ahogyan Mezei Jánost bekísérik a városházára. 

 

A maszol.ro tudósítója is tudja, a DNA valószínűleg azért jött házkutatást végezni, mert sok feljelentés érkezett az ügyészséghez; a legtöbb vizsgált dokumentum a Monturist turisztikai vállalkozással kapcsolatos. 

A Gyilkos-tó mellett turisztikai tevékenységet folytató Monturist Kft. egyik tulajdonosa Gyergyószentmiklós önkormányzata (a helyi városgazdálkodási vállalat), valamint a Belváros-Lipótváros Budapest V. kerület önkormányzata.

Cikkünk frissül

Kimaradt?