A nők jelentős százalékáról derült ki: zugevő

Bűnnek tartják a nassolást a nők, több mint felük mégis rendszeresen „vétkezik" – derítette ki egy brit kutatás, amelyről a Daily Mail számolt be a napokban.

Tízből hatan ismerték be, hogy a „színfalak mögött" gyakran falatoznak olyan ételekből, amelyekről tudják, hogy nem lenne szabad, minden negyedik hölgynek egyenesen szokása, hogy titokban nassolgat.

A nyomokat profi bűnözőként tüntetik el: a csokipapírt és egyéb árulkodó ételmaradványt gondosan a szemetes aljára rejtik. Az alakjukra oly kényes hölgyek 15 százalékának vannak bevett rejtekhelyei a házban, ahol hódolhatnak a bűnös élvezeteknek.
A legnépszerűbb nasizóhely a hálószoba, de bizony szép számmal vannak olyanok is, akik a fürdőszobában vagy a vécén találják meg azt a nyugalmat, ami a csoki vagy a süti gondtalan élvezetéhez szükséges. Hogy kik előtt titkolóznak? A férj, a barátok és a kolléganők előtt.

A szakértők szerint a nassolás bizony függőséget is okozhat, a cigarettához és az alkoholhoz hasonlóan. „Mint a legtöbb függő esetében, a nassoló nők is azt mondogatják maguknak: na, csak még ezt az egyet, aztán vége” – mondta a Daily Mailnek Denise Welch táplálkozási szakértő.

A nassolás elsősorban érzelmi és csak másodsorban táplálkozási kérdés – vélekedett a Blikk által megkérdezett táplálkozási szakértő. – Sokan napközben koplalnak, étkezéseket hagynak ki, szenvednek a jó alakért. A nassolással pedig nemcsak azt érik el, hogy kárba vész a sok szenvedés, de így még az értékes tápanyagok sem jutnak be a szervezetbe – hívta föl a figyelmet.

Kimaradt?