Újabb helyen ad ingyen internetet a Facebook

A Facebook ingyenes internetet biztosító szervezete eddig csak afrikai országok lakóin segített, de most már Dél-Amerikában is megjelent a szolgáltatása – írja a HVG.

A Szilícium-völgy egyik új, de máris nagyon komoly versengése azért folyik, hogy ki tud először az elmaradott országok és területek, majd az egész világ számára ingyenes internetet biztosítani. Az egyik kezdeményező a Facebook, hiszen Internet.org egyre komolyabb ütemben fejődik. Tavaly nyáron kijött a szolgáltatás androidos alkalmazása, azóta pedig sorra jelentik be az akcióhoz csatlakozó országokat.

Az Internet.org lényege, hogy az adott országgal, vagy annak legfontosabb mobilszolgáltatójával megegyezve a Facebook eléri, hogy alkalmazásán keresztül mindenki ingyen csatlakozzon a világhálóra, akinek van SIM-kártyája. Ezzel persze nem lehet az internet minden szegletét bejárni, de a legfontosabb helyi és nemzetközi híroldalakhoz, időjárás jelentésekhez, a helyiek számára nélkülözhetetlen információkat összegyűjtő oldalakhoz, a Wikipédiához és természetesen a Facebookhoz is ingyenes elérést biztosít.

Eddig csak afrikai országokban (Ghána, Kenya, Tanzánia, Zambia) volt elérhető a szolgáltatás, de az Internet.org révén újabb kontinens rászorulóihoz jut el ingyen az internet, és ezzel együtt a Facebook. Bejelentették, hogy Dél-Amerikában elsőként Kolumbia lakói használhatják ki a lehetőséget. Ősz óta havonta jelentik be a csatlakozó országokat, de az ingyenes internetért folyó versengés élesedése láttán nem csodálkoznánk, ha ez a folyamat idén felgyorsulna.

Kimaradt?