Sokba kerülhet egy autóablakon kidobott cigarettavég (VIDEÓ)

Akadnak olyan települések, ahol az önkormányzat felügyelete alá tartozó helyi rendőrség komolyan veszi a feladatát, és sorozatosan bírságol az utcai szemetelésért.

A PRO Tv beszámolója szerint az elmúlt napokban a konstancai rendőrök több dohányos gépjárművezetőt büntettek meg, amiért az útra dobták autójuk ablakán a cigarettavéget. A bírságolást megnehezíti, hogy a hatóságoknak bizonyítaniuk is kell a vétséget.

Konstancán ez úgy sikerült, hogy a rendőrök autójukkal beálltak a sorompónál várakozó kocsisorba, és filmezték a történteket. Így nemtörődöm sofőrök le sem tudták tagadni, hogy az útra dobták a csikket. Tettüket meg is bánhatják, mert a bírság a kikötővárosban 400-tól 800 lejig terjed.

A jelenlegi törvény a helyi önkormányzatokra bízza a büntetések összegének megállapítását, a helyhatóságok azonban jobbára csak szimbolikus tételekről döntöttek. Ezért képviselők egy csoportja úgy módosítaná a városgazdálkodási törvényt, hogy az országban egységesen 1000 lejtől 2500 lejre terjedő büntetés szabható ki arra a személyre, aki háztartási hulladékot dob ki lakása ablakán vagy szemetel az utcán

 

Kapcsolódók

Kimaradt?