Majdnem az életével fizetett egy művésznő az őrült performanszáért (VIDEÓ)

Kissé félresikerült a performansza annak a holland művésznek, aki gipszbe öntette magát Hollandiában. Egy idő után nem kapott ugyanis levegőt a koporsószerű fehér borítás alatt, így végül segítséget kellett hívni hozzá. A tűzoltók verték le róla a gipszet az egyik rotterdami téren. A nő túlélte, de valószínűleg fizetnie kell.

A rotterdami Grotekerkpleinen feküdt a gipszbe öntött művésznő, aki elvileg egy vékony csövön keresztül tudott volna lélegezni, de a gipsz súlyától egy idő után nem kapott levegőt, és pánikba esett. Ő maga egyébként egy dobozban volt, azt vonták be a gipsszel.

Tűzoltókat hívtak a helyszínre, ők kezdték szétbontani a gipszet kalapáccsal, véső és feszítővassal. A mentők is ott voltak már, hogy azonnal segítsenek, ha kell.

Végül sikerült kiszedni a nyakig poros művészt a gipszből. A holland Media TV felvételén látszik, hogy nemcsak eszméleténél volt még, hanem járni is tudott, valakit megölelt a szabadulása után.

https://www.youtube.com/watch?v=OM9yZ-hgrpk

A mentők megfigyelésre kórházba vitték, de később hazamehetett a nő. A hírek szerint büntetést kapott és ki kell majd fizetnie a kiszállás költségeit is.

Kimaradt?