Előállították Cristian David volt belügyminisztert

Rendőrök kísérték be szerda reggel Cristian Davidot a korrupcióellenes ügyészség (DNA) székhelyére kihallgatásra. A volt belügyminisztert csúszópénz elfogadásával gyanúsítják – számoltak a be a hírtelevíziók.

A DNA szerint a politikus nem tűntetett fel 500 ezer eurót a vagyonnyilatkozatában. Az összeget ugyanis csúszópénzként kapta 2008 elején azért, hogy belügyminiszterként járjon közbe egy hatalmas buzăui telek tulajdonjogának rendezésében.

Mivel az állítólagos korrupciós bűncselekményt Cristian David miniszteri mandátuma idején követte el, a törvény szerint a bűnvádi eljárás beindításához az államfő engedélyére van szükség. A politikus tagadja a vádakat.

FRISSÍTÉS: Cristian Davidot őrizetbe vették. A DAn közleménye szerint belügyminiszterként megígérte egy magánszemélynek, hogy közbenjár telekvisszaszolgáltatási ügye érdekében a Buzău megyei prefektusnál. Az ügyészek szerint a miniszter 500 ezer euró kenőpénzt kapott cserébe, amelyet készpénzben, a belügyminisztérium épületében vett át.

Kimaradt?