Betöltötte a hatot a 70 évesen szült nagymama kisfia

Mondhatni, bibliai csoda történt, amikor 2008-ban az indiai Omkari Singh 70 évesen ikerpárt szült 83 éves férjének. A világ legidősebb kismamája hatalmas szenzációnak számított, és a házaspár persze rengeteg kritikát is kapott amiatt, hogy ennyire idős korban vállaltak babát.

Az ikerpár egyik tagja, a kislány négyéves korában meghalt. A másik gyerek, Akashvani azonban teljesen egészséges, eleven hatéves fiúcska, akit gyakran bizony az édesanyja unokájának néznek.

„Boldog vagyok, hogy egy hatéves fiú anyja lehetek. Megmagyarázhatatlan érzés – mondta Omkari, aki elismerte ugyanakkor, hogy néha bizony nehéz lépést tartania a gyerekkel. – Nem vagyok képes rendesen megfürdetni. Problémát okoz, hogy felöltöztessem. Nehéz utána rohangálni és megetetni. Ilyen az öregség.”

A párnak egyébként már volt két lánya és öt unokája, amikor az ikerpár megszületett. Azért akartak még babát, hogy legyen egy fiuk is. „Arra gondoltam, ha fiút szülök, olyan leszek, mint a többi anya. Fiú nélkül nincs értelme az életemnek. Ki örökölné ezt a házat, ha nem lenne fiam?”

Omkari abban bízik, hogy férjével együtt még megérik a fiuk esküvőjét. Akkor sem félti azonban a gyerek jövőjét, ha esetleg meghalnának, hiszen a lányai gondoskodni fognak Akashvaniról.

Kimaradt?