Megnyugtatja a nőket, ha képeket osztanak meg Facebookon

Egy friss amerikai kutatás a közösségi média és a stressz kapcsolatát vizsgálta. A nőkről igen érdekes eredményekre jutott – írja a hvg.hu.

A közösségi média már annyira része az életünknek, hogy sok minden mellett például a stressz szintünkre is hatással lehet. Ez volt az alap gondolata annak az amerikai kutatásnak amely a Facebookhoz és Twitterhez hasonló szolgáltatásokat és a felhasználók nyugalmi szintjét vizsgálta. Az eredmény nagyon érdekes lett. A férfiak esetében semmilyen eltérés nem volt azok között, akik aktívan használták a közösségi médiát és akik nem. A nők viszont érdekes adatokat produkáltak.

Kiderült, hogy azok, akik egy nap több alkalommal is ránéznek például a Facebookra és napi két képet megosztanak, 21 százalékkal alacsonyabb a stressz szintjük azoknál, akik ezt nem teszik, vagy nem ilyen aktívan használják a közösségi médiát. A kutatók szerint ezek a tevékenységek az érzelmi kifejezés formái lettek, amelyekre a nőknek napi szinten is nagy szükségük van, ezért akik élnek a közösségi média adta lehetőségekkel, sokkal nyugodtabbak.

Kimaradt?