Stephen Fry összeházasodott sokkal fiatalabb férfi szerelmével

Egybekelt férfi élettársával Stephen Fry neves brit filmszínész, író és tévés személyiség vasárnap a kelet-angliai Dereham városának anyakönyvi hivatalában. Az 57 esztendős Fry a 27 éves Elliott Spencer színész-humoristával él együtt, nem olyan régóta: a brit sajtó tavaly nyáron figyelt fel kapcsolatukra.

Stephen Fry - aki egyebek mellett az Oscar Wilde életéről szóló, 1997-ben készült, komoly nemzetközi sikert arató film címszereplője volt, és akinek családfáján magyar nagyszülők nevei is szerepelnek apai ágon - a Twitter közösségi üzenőportálon jelentette be az esküvő megtörténtét. "Ketten mentünk be a terembe, beírtuk a nevünket egy könyvbe, s aztán egy emberként jöttünk ki. Bámulatos!" - üzente 8 millió követőjének a brit filmes és tévés híresség.

Fry színészként, Spencer pedig íróként írta be nevét a házassági anyakönyvbe. Mindketten Norfolk megyei lakosnak mondták magukat. A Twitteren közzétett fotó tanúsága szerint mindkét férfi zöld szegfűt viselt a hajtókáján Fry leghíresebb szerepe, a homoszexualitása miatt meghurcolt Oscar Wilde 19. századi híveihez hasonlóan. Fry később viccesen azt mondta, hogy az esküvőn „tanúként" jelen volt egy Oscar Wilde-baba. 

A színész barátai szerint a Spencerrel való kapcsolat megnyugvást hozott Fry meglehetősen zaklatott életébe. A színész korábban súlyos depresszióval és drogproblémákkal küszködött, és 2012-ben öngyilkosságot is megkísérelt. A brit konzervatív kormány márciustól tette lehetővé azonos nemű párok házasságkötését Angliában és Walesben.

Kimaradt?