Átverték a román médiát Tommy Lee Jonesszal

Mit keres Bukarestben Tommy Lee Jones? Tommy Lee Jones tüzes románcai, Diáklány és egyben manöken volt Tommy Lee Jones egyéjszakás szerelme – ilyen és ehhez hasonló címek szerepeltek napokig a román sajtóban. A bulvárlapokat felültették: az amerikai színész nem járt Bukarestben, a sajtó egy különös reklámkampány áldozata lett.

tommyleejones kocsiban

Az román média megvezetésének ötlete a Propaganda reklámügynökség digitális igazgatója, Dragoş Musat fejébúl pattant ki. AHotNews.ro-nak elmondta, ismert egy férfit, aki a megtévesztésig hasonlít Tommy Lee Jones-ra. "Az volt az elgondolás, hogy az ő arcával felkeltjük az emberek figyelmét, eladható lesz a lap, a következő lépésben viszont felfedjük az igazságot, és így célhoz ér az üzenetünk, hogy nem minden valódi, ami annak tűnik” – magyarázta.

tommyleejones szokevel

Két hét alatt valósították meg a projektet: tanulmányozták Tommy Lee Jones viselkedését, a jellemző pózokban lefotózták az eleinte nagyon izguló, de a profi csapat segítségével egyre jobban alkalmazkodó floreascai férfit, akit a sztár stílusa szerint öltöztettek fel, és forgatókönyv szerint végigkísértek a repülőtértől a hotelig, majd egy fényűző vendéglőbe, aláírásokat is osztogatott, találkozott Dan Chişu rendezővel, a fogadott paparazzók pedig kattogtatták gépeiket.

Tommy-Lee-Jones-Dan-Chisu

A képeket posztolták Facebook-on, és elküldték a Kamikaze bulvárlapnak, aztán terjedt magától is a hír, hogy Tommy Lee Jones a fővárosban van. Az eredmény talán a szervezőket is meglepte: a hír három napon át uralta a bulvársajtó első oldalait, sőt más típusú újságok, internetes portálok és egyes televízióadók is leközölték.

„Persze néhányan megkérdőjelezték, hogy vajon tényleg a híres színész jött-e el Bukarestben, nem csapda-e, de végül is egy olyan személyről van szó, akit csak filmvászonról ismerünk, így sokan elfogadták, hogy ő az, csak már rajta is látszik az idő múlása, kissé megöregedett, már nem néz ki olyan jól.” - magyarázta Dragoş Musat.

Tommy-Lee-Jones real

Jogi problémák nem adódhatnak az ügyből, hiszen szervezés nélkül is elterjedhetne valakiről, hogy nem önmagával, hanem egy ismert személyiséggel azonos. A reklámcég csak néhány fotót tett közzé, a cikkeket a bulvársajtó munkatársai írták meg, de mindez nem tartott tovább néhány napnál, utána pedig tisztázták a félreértést.

Ezzel a nem mindennapi reklámfogással egy online kereskedelmi portált szándékoztak népszerűsíteni, amely – miközben országszerte folyik a különböző márkák meghamisítása – eredeti márkás dolgokat kínál. – fogalmazott Dragoş Musat.

Kimaradt?