Megvenné a Blackberryt a Samsung

Futótűzként terjedt el a hír a minap, hogy a Samung egy komoly elhatározásra szánta el magát: szeretné felvásárolni a kanadai BlackBerryt.

A hír hallatán a BlackBerry részvényei az egekbe szöktek, ám a cég legfrissebb közleménye szerint cáfolta az egészet. Hogy mindennek mi áll a hátterébe és hogy egyáltalán van-e valami alapja az egésznek, az egyelőre kérdéses, de akár az is lehet, hogy a BlackBerry elutasította az ajánlatot és nem szerettek volna nagyobb feneket keríteni az egésznek.

A pletyka egyenesen a Reuters-től származik, aki szerda hajnalban publikálta az értékes információt, amit a média futótűzként adott tovább a világ minden nyelvén. Névtelen forrásokra hivatkozva adták hírül, hogy a dél-koreai cég mintegy 7,5 milliárd dollárért vásárolná fel az egykor az üzleti szférában nagyon népszerű kanadai BlackBerryt. A felvásárlás elsődleges oka a szabadalmak megkaparintása lenne, amit a későbbiekben felhasználhatna. Az információ publikálása a részvényekre is hatással volt: a BlackBerry részvényárfolyama mintegy 30 százalékot növekedtek.

Később a kanadai vállalat reagált és a mai nap kiadott közleményében cáfolja a sajtóértesüléseket és elmondásuk alapján a BlackBerry nem kezdett tárgyalásokat a Samsunggal egy esetleges felvásárlási ajánlatról. Úgy tűnik egyelőre jegelik a témát és jelenleg még nem kerül erre sor, ha valóban fontolóra vette volna a Samsung a felvásárlást. A hír hallatán természetesen a részvények is rögtön stagnálni kezdtek.

Kapcsolódók

Kimaradt?