Magyar puli egy amerikai reklám főhőse

Kitaszított pulival reklámozza üdítőitalát egy amerikai cég. Az ebnek azért igazi barátja is akad, nemcsak egy felmosófej. A puliőrület a Facebook alapítója miatt tört ki az USA-ban.

Mindig legyél egyedi! – ezzel a szlogennel és egy kitaszított pulival reklámozza a népszerű szénsavas amerikai üdítőt gyártója. A Dr. Pepper ital rövid videóját három nap alatt már ezrek látták, a kommentelők pedig rajonganak főhőséért, a magányos puliért.

A képernyőn a régi magyar terelőkutyát vélhetően kitette a gazdája, benzinkúton, vasútállomáson és az utcán kóborol, ahol a többi kutya sem barátkozik vele. Bánatosan szemlél egy felmosófejet, majd hozzácsapódik egy, az üdítőt szállító – szintén „bevándorlónak" tűnő – fiúhoz. Végül megkedvelik egymást, a srác magához veszi az ebet: bozontos fürtjei boldogan lengenek a menetszélben a szállítóautó anyósülésén. Úgy tűnik: a két „idegen" örök barátságot köt.

https://www.youtube.com/watch?v=WegzlLehL5o&feature=player_embedded

Az USA-ban a pulimánia nem most kezdődött: tavaly nyáron Szőke Gábor Miklós Repülő puli installációja fogadta a washingtoni Smithsonian Folklife Festivalra (SFF) érkezőket, ugyanis a rendezvénynek Magyarország volt a díszvendége. Előtte Mark Zuckerberg, a Facebook atyja szerzett be hazánkból egy Beast (Szörny) nevű, „ravasz" fehér terelőkutyust, amelynek már több mint 2 millió követője van a legnagyobb közösségi portálon, és naponta tízezrek „lájkolják" képeit.

Kimaradt?