Gazdája nélkül buszozik a parkba egy kutya (VIDEÓ)

Gazdája nélkül, busszal jár a közeli parkba az Eclipse (Napfogyatkozás) névre hallgató fekete labrador Seattle városában.

Seattle állatbarát város, a kutyák némi megkötéssel megengedettek a közlekedési járműveken, bár normális esetben gazdájukkal együtt utaznak - hangoztatta Jeff Switzer, a King County Metro Transit közlekedési társaság szóvivője.

„Nincs okunk kételkedni a történet hitelességében" - mondta Switzer, hozzátéve, hogy a kutya önálló utazásait a buszvezetők és az utasok elbeszélései is megerősítették.

A szemtanúk elmondása szerint az elmúlt hetekben Eclipse emberi segítség nélkül szállt fel a buszokra Seattle Belltown nevű részében, és négy állomást utazott a közeli kutyaparkba tartva.

http://www.youtube.com/watch?v=tTliNn1i0Zc

Miles Montgomery rádiós műsorvezető a múlt héten találkozott a labradorral a buszon utazva. „Felugrott a buszra és leült. Elkezdtem simogatni, mire egy srác mellettem megjegyezte, hogy igen, ez az a kutya, amelyik önállóan buszozik a kutyaparkba mindennap" - mesélte. „Amikor meglátta a megállóját, elkezdte csóválni a farkát, majd miután megállt a busz, leugrott a székről, és berohant a kutyaparkba" - tette hozzá Montgomery.

A labrador gazdája, Jeff Young egy helyi csatornának elmondta, nem zavarja, hogy az állat tőle függetlenül közlekedik. „Magától száll fel a buszra, a parkban találkozunk" - erősítette meg hozzátéve, hogy nagyjából hetente egyszer kap egy telefonhívást azzal, hogy megtalálták a kutyáját. Ilyenkor mindig el kell magyaráznia, hogy a labrador nem veszett el.

Kimaradt?