Visszaesett a Golden Globe díjátadó nézettsége

Tavalyhoz képest csökkent a Golden Globe-gála nézettsége: a Tina Fey és Amy Poehler által vezetett vasárnapi díjátadó ceremóniára 19,3 millió televíziónéző volt kíváncsi - közölte a ceremóniát közvetítő NBC televízió.

A Nielsen Media Research szerint a háromórás műsor nézettsége összességében 8 százalékkal, a hirdetők számára legfontosabb 18-49 éves korosztály körében nagyjából 11 százalékkal esett vissza az előző évhez képest, amikor a program - tízéves rekordot állítva - 20,9 milliós közönséget ültetett a képernyők elé.

Fey és Poehler idén harmadszorra és egyben utoljára konferálta a Globe-gálát, amely a hollywoodi díjszezon első nagyszabású díjátadó ceremóniája. A páros, amely az NBC Saturday Night Live című műsorában vált híressé, 2013-ban debütált a gála házigazdájaként, akkor 19,7 milliós nézettséget érve el.

A Beverly Hillsben vasárnap megrendezett 72. díjkiosztó gála nagy nyertese Richard Linklater Sráckor című filmje lett, amely a legjobb drámai alkotás díját nyerte el, valamint Wes Anderson A Grand Budapest Hotel című alkotása, amely legjobb vígjátéknak vagy musicalnek járó elismerést zsebelte be.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?