Ferenc pápa a Sixtus-kápolnában is engedélyezte a szoptatást

A pápa mindig is kiállt a szoptatás mellett, de ez az első eset, hogy nyíltan engedélyt adjon arra, hogy a Vatikán egyik legszentebb helyén etessék meg gyermekeiket az anyák.

Jézus megkeresztelésének évfordulója alkalmából 33 babát keresztelt meg a Sixtus-kápolnában, majd a szertartás végén így szólt az anyákhoz: „Ti, édesanyák, adjatok tejet a gyermekeiteknek, akár most is, ha sírnak. Aggodalom nélkül etessétek meg őket!” Ebből pedig egyértelműen kiderül, hogy az egyházfő nem sonkás szendvicsre gondol etetés alatt. A kérdés már csak az, hogyha a pápa ilyen elfogadó a szoptatással kapcsolatban, akkor miért kérdés még mindig, hogy kulturált körülmények között ki hol szoptathat? – teszi fel a kérdést a Nők Lapja Online.

Az anyáknak nem kell szégyelniük, ha gyermeküket szoptatják" - mondta az olasz La Stampa újságnak Ferenc pápa egy interjúban már korábban is. A pápa a lapnak elmesélt egy történetet is, amely az egyik audiencián esett meg.

Egy anya csecsemőjével érkezett a pápához, a gyermek pedig „kisírta a szemét", annyira éhes volt, ezért Ferenc pápa azt kérte a nőtől, hogy etesse meg. „Szégyenlős volt és nem akarta a nyilvánosság előtt megszoptatni a babát. Ugyanezt mondanám az emberiségnek: adjatok enni az éheseknek" - fogalmazott a pápa.

A pápa arról is beszélt a lapnak, hogy „beteg mentalitásnak" tartja, hogy vannak papok, akik nem hajlandóak megkeresztelni nem házas anyák gyermekét.

Kimaradt?