Cápák veszélyeztetik a világ internethozzáférését (VIDEÓ)

Lefilmeztek egy cápát, amint éppen a Csendes-óceán mélyén futó egyik internetkábelt rágcsálja. A megzavarodott állatok egyre nagyobb problémát jelenthetnek, de a Google-nél már kitalálták a védekezés módját.

Az óceánok mélyén egy komplett kábeldzsungel található, a vezetékek nélkülözhetetlenek az internet működéséhez. Azt mindig is tudták a szakemberek, hogy a kábelek viszonylag sérülékenyek, de a közelben fekvő országok egyikének sem éri meg tönkretenni őket, hiszen az állam saját magát is elvágná a nettől. A cápákat viszont nem nagyon érdekli, hogy megy-e a Facebook.

http://www.youtube.com/watch?v=XMxkRh7sx84

A Daily Dot beszámolója szerint a kíváncsi és a nem természetes objektumok által megzavart állatok munkássága egész országokat foszthat meg átmenetileg az interneteléstől. Nagyon valószínű, hogy a 93 milliós Vietnam tavaly nyári nagy netproblémáját is az okozta, hogy a cápák megrágták az ország internetes összeköttetését biztosító öt kábel egyikét. A fenti felvételen állítólag a hibáztatott cápa látható.

A szakemberek jó ideje keresik már a megoldást arra, hogy csökkentsék a több száz millió dollárból lefektetett kábelek sérülékenységét. A Google például nemrég úgy döntött, hogy kevlárborítással látja el a vezetékeket. A speciális organikus rostanyagot igen nehéz elvágni, átszúrni vagy átharapni, és bár ez a víz alatt kevésbé érdekes, 260 fokon is csak 70 óra elteltével gyengül az ellenállósága.

Kimaradt?