Halálos baleset történt a hét végén Háromszéken

Ittas sofőr gázolt halálra egy bodzafordulói biciklistát – számolt be hétfőn a Kovászna megyei rendőrség.

Vasárnap hajnalban riasztották a bodzafordulói hatóságokat, hogy a háromszéki település területén halálos közúti baleset történt. Nicoleta Marin rendőrségi szóvivő szerint egy 22 éves autóvezető gázolt el egy vele azonos irányba haladó 42 éves kerékpárost.

A helyszínre érkező rendőrök megszondáztatták a fiatal sofőrt, és kiderült, hogy ittasan ült autóba. A tettest a helybéli kórházba kísérték vérvételre, és halált okozó baleset és ittas vezetés vádjával indítottak ellene eljárást.

A háromszéki rendőrök hétvégén az erdővidéki Vargyason is tetten értek egy részegen vezető sofőrt. A 28 éves férfi vasárnap hajnalban egy rutinellenőrzés során bukott le, ellene is eljárást indítottak.

A zágonbárkányi rendőrök azonosítottak egy 50 éves férfit, aki kutyáit használva elejtett egy őzet a településen. A rendőrök elkobozták a vadon élő állat tetemét, amit átadtak a helyi vadásztársaságnak. Az orvvadász által okozott kár értékét a Kovászna megyei Halász- Vadász Egyesület szakemberei állapítják meg, mondta Nicoleta Marin rendőrségi szóvivő, aki szerint a zágonbárkányi férfi ellen orvvadászat vádjával indítottak bűnvádi eljárást.

 

Kimaradt?