Huszonnégy év igazolatlan szabadság után rúgták ki

Huszonnégy év igazolatlan hiányzás után rúgták ki az indiai parlament egyik dolgozóját. A The Telegraph híre szerint AK Verma, aki az indiai közbefektetések minisztériumánál dolgozott mérnökként, utoljára 1990 decemberében jelent meg a munkahelyén.

Bár 1992-ben a hiányzásait vizsgáló eljárás során vétkesnek mondták ki, mégsem szakították meg munkaszerződését. 22 év és egy miniszter közbenjárása kellett, hogy végül megválhassanak tőle. A szigorú indiai törvények szerint a közalkalmazottak életük végéig megtarthatják állásukat, ha nem sértenek időközben törvényt.

„Sorozatos kérvényeket nyújtott be a szabadsága meghosszabbítására. Figyelmen kívül hagyta azokat a felszólításokat, hogy jelenjen meg a munkahelyén” – nyilatkozta a 24 évet szabadságoló mérnökről az indiai kormány képviselője.

Narendra Modi miniszterelnök megpróbálja visszaszorítani a parlament tagjainak „munkakerülését”, ezért hozta létre a www.attendance.gov.in oldalt, amelyen követhető, hogy a honatyák mikor mennyi időt töltenek a munkahelyükön.

Kimaradt?