Így pornózott tavaly a világ (INFOGRAFIKA)

Közzétette a világ legnépszerűbb pornóoldala, a Pornhub a 2014-es statisztikáit, amelyekből kiderül, melyik országban milyen témaköröket preferálnak inkább, hol mennyi ideig és milyen eszközről néznek videókat stb. Magyarországon 2014-ben a magyar pornószínésznőre, Aleska Diamondra kerestek a legtöbben, Romániában Lisa Ann volt a kedvenc.

Tavaly másodpercenként öven gigabájt pornót fogyasztott a világ a honlapról, összesen 1,57 millió terabájtot. 78,9 milliárd videót néztek meg, ez személyre lebontva 11 videót jelent. A nézők hozzá is szóltak a videókhoz, több mint 1 millió született ezekből, meghökkentő módon leggyakrabban a "love", azaz szeretet/szerelem szót írva le. A top fogyasztó az Amerika Egyesült Államok és Kanada volt, Románia a huszadik helyre került.

Az alábbiakban az látható, hány másodpercig nézték a videókat átlagban országonként. Románia a 19. helyet foglalja el ebben a statisztikában:

Az alábbiakban azt mutatjuk meg, hogyan alakul a női pornófogyasztók aránya a férfiakéhoz képest. Mint látható, a brazilok vezetik a listát, a románoknál jóval rosszabb az arány, a 15. helyezést érték el:

Érdekes, hogy míg a világ nagy része már nem a számítógépek előtt nézi a pornófilmeket, addig Romániában nehezen változnak ezek a szokások. Mára többen néznek pornót mobiltelefonról, mint számítógépről, és a táblagépek is bejöttek divatba. Ráadásul mindez gyorsan változott meg: míg 2013-ban 13 százalékkal többen használták az asztali gépeket erre a célra, 2014-en 12 százalékkal nőtt a mobilos letöltések, húsz százalékkal a táblagépes letöltések aránya.

A legkevesebb pornót az emberek szilveszterkor nézték, ezen a napon a forgalom 44 százalékkal esett vissza. De a következő események is visszavetették a szexoldalak látogatottságát: a német-argentin focidöntő alatt 42 százalékkal, az első hongkongi zavargások miatt 23 százalékkal, a téli olimpia megnyitója miatt 15 százalékkal, az ukrán erőszak miatt 14 százalékkal esett vissza az érdeklődés.

Mit néztek a románok?

A romániaiak a pornónézés terén is hazafiak: a romania és a romanian szót írták be a legyakrabban a Pornub keresőjébe. Kedvelték Romániában a "mom" és "milf" tematikájú videókat is, a legnépszerűbb pornószínésznő pedig Lisa Ann volt. A romániaiak legtöbb időt decemberben töltötték pornónézéssel, a legkevesebb időt pedig márciusban. Ugyanakkor valamilyen okból a hét napjai közül a keddi szabadidejüket fordították erre a célra. 

Mit néztek a magyarok?

A life.hu azt írja, hogy 2013-ban például az arcra élvezés váltotta ki a legnagyobb érdeklődést Magyarországon, 2014-ben viszont már a magyar pornószínésznőre, Aleska Diamondra kerestek a legtöbben. Ezt a következő keresőszavak követték: hungarian, magyar, xx, teen (kamasz), de a mom (anya)  és a casting szót is sokszor írták be a keresőbe. 

Egy magyar néző 7,59 oldalt néz meg egy látogatás alkalmával, a legtöbb pornót hétfőn, a legkevesebbet szombaton nézik. A magyarok a Pornhub adatai alapján októberben kattintottak a legtöbbet szexoldalra, és decemberben a legkevesebbszer.

Alább az tekinthető meg, melyik videókat kedvelték a legjobban világszerte a felhasználók:


 

Kimaradt?