Így villognak a gazdag kínai gyerekek (VIDEÓ)

Kína a világ egyik legerősebb gazdasága, márpedig a lendületes fejlődéssel óhatatlanul együtt jár egy dúsgazdag réteg kialakulása. Az ő gyermekeik olyan összegek felett rendelkeznek, amit mi még elképzelni is nehezen tudunk, most viszont kicsit beleshetünk a kulisszák mögé – írja a Gazdagisztán blog.

A távol-keleti országban tíz év alatt megszázszorozódott (!!) a milliárdosok száma (tíz éve még csak hárman voltak, tavaly már 354-en), a milliomosokat pedig már némi túlzással össze sem lehet számolni. (Közben azt se felejtsük el, hogy közel 100 millió ember él a szegénységi küszöb alatt.)

Ennek a kínai elitnek a gyermekei egyre nagyobb számban mennek az Egyesült Államokba. És nincsenek kevesen… az amerikai felsőoktatási intézményekbe beiratkozó külföldi hallgatók 60 százaléka (!) kínai, és valószínűleg az sem véletlen, hogy a kedvenc célpont Dél-Kalifornia. A kaliforniai Los Angeles egyik külterületének számító San Gabriel Valleyben lezajlott szigorúan zártkörű találkozón készült videóban jól látható, milyen autókkal közlekednek ezek az ifjak.

http://www.youtube.com/watch?v=sH8sSKwS_gU

Akad köztük 1,3 millió dolláros Bugatti 16.4 Veyron, a 400 ezer dolláros Lamborghini Aventadorból rögtön három, de akad 300 ezer dollárba kerülő Rolls Royce Ghost és Bentley is, nem is beszélve a McLaren MP4-12C-ről (250 ezer dollár), vagy egy fekete Audi R8-ról (120 ezer dollár). Ezekben a körökben egy-egy Ferrari már fel sem tűnik.

A legjellemzőbb választ egy Ferrari California tulajdonosa adta, amikor megkérdezték tőle, miért is vette meg éppen ezt az autót (a már meglévő két másik Ferrari mellé)? „Hát a neve miatt. Kalifornia – éppen oda jár iskolába, és ez az egybeesés olyan romantikus…”

Kimaradt?