Hatalmas tűz volt Csíkszeredában

Az összes készenléti egységét be kellett vetnie a csíkszeredai tűzoltóságnak, hogy megfékezzék a Kegyelet temetkezési vállalkozás város szélén lévő raktárában pénteken este felcsapott lángokat. A keletkezett kár hatalmas – írja a Székelyhon.

A Szépvíz irányába vezető országút mellett lévő raktárban a tüzet a temetkezési vállalattal szomszédos telep éjjeli őre észlelte kevéssel tíz óra előtt. Azonnal riasztotta a tűzoltókat, akik először két esetkocsival vonultak a helyszínre. A raktárépület tetőzetét felemésztő hatalmas lángokat látva a hivatásos tűzoltóság további két bevetési járművet rendelt ki az oltáshoz.

Az épület egyik része a falakon kívül teljesen megsemmisült. A lángok martalékává vált egy bent parkoló halottszállító autó, de a raktárkészletet is elpusztította a tűz. A fél órán át tartó oltás után – miközben tűzcsap hiányában egy esetkocsit újra kellett tölteni – a tűzoltók lebontották a tetőzet parázsló gerendáit.

A tűz keletkezésének oka nem ismert, a feltételezések szerint rövidzárlat miatt következhetett be a szerencsétlenség, de az emberi mulasztást sem zárják ki.

Kimaradt?