Amit lehúzunk a vécén, abból gazdagodtak meg

A Silverman-fivérek, Jordan és Bryan nagy fába vágták fejszéjüket: toalettpapír-felületet értékesítenek reklámok számára. A nagy ötlettel kacérkodtak már korábban különböző cégek, a fiatal testvérek azonban merészen bele is vágtak a megvalósításba.

A kereskedelembe Star Toilet Paper néven vonult be a hóbort, és a 22 éves Jordan meg a 19 éves Bryan gyors egymásutánban kötik a szerződéseket, egyre nagyobb pozitív eredményt felmutatva.

wcpapirtekercs

A zseniális gondolatok jó része a wc-n születik meg – szokták mondani, és valóban: Jordan épp a Michigani Egyetemi Könyvtár mosdójában játszott mobiltelefonján, amikor felötlött benne a reklámlehetőség.

„Amikor Jordan néhány hónap múlva megosztotta elképzeléseit, nem tudtam komolyan venni” – mesélte Bryan, az öccse a Business Insider-nek.

Egy évre volt szükségük, hogy letegyék a vállalkozásuk alapjait: piackutatásokat végezzenek.

Eleinte a felkeresett cégek képviselői belekacagtak a telefonba, mikor javasolták nekik, hogy vásároljanak hirdetési felületet toalettpapír-tekercsen.

Az első kliens a Fish Doctors üzlethálózat volt. Silvermanék küldtek neki egy „demo-tekercset”, ők pedig viccesnek találták.

wcpapir hirdetos

Azóta már számos különböző típusú tekercs készült el - természetesen külön reklámpszichológiával a női és a férfi mosdóba.

A Michigan-i cégek 20 ezer hirdetést rendelhetnek 150 tekercsre 99 dollárért.

Jordan és Bryan jelenleg óriásszekrényeket készítenek a tekercsek számára, amelyeket a színházak, vendéglők és edzőtermek rendeltek.

Kimaradt?