Egy sepsiszentgyörgyi férfi öngyilkossággal előzte meg a kilakoltatást

Felakasztotta magát egy sepsiszentgyörgyi férfi, miután adósságai miatt elárverezték a lakását. A Kovászna megyei rendőrséget az 112-es ingyenes sürgősségi hívószámon riasztották, miután a Gyöngyvirág utca egyik garzonlakásában felakasztva találtak egy 46 éves férfit.

A helyszínre érkező nyomozók kiderítették, hogy a középkorú férfit az taszította öngyilkosságba, hogy adósságai miatt elárverezték lakását, és hamarosan kilakoltatták volna otthonából. Bartok Alexandru szóvivő szerint a végrehajtó egy brassói személynek adta el a sepsiszentgyörgyi garzonlakást, és annak testvére érkezett a lakásba, hogy átvegye a kulcsokat és dokumentumokat, akkor bukkant rá a volt tulajdonosra.kotel

A rendőrségi szóvivő szerint a férfi testén nem találtak erőszakra utaló nyomokat, így kizárták az idegenkezűség gyanúját. Az öngyilkos férfi lakásán hatalmas rendetlenség uralkodott, de nem találtak búcsúlevelet. A rendőrség keresi az öngyilkos hozzátartozóit.

Gyakori a kilakoltatás

A háromszéki hatóságok korábban arról tájékoztattak, hogy Sepsiszentgyörgyön egyre több a kilakoltatás, mivel a lakások tulajdonosai vagy bérlői hatalmas tartozásokat halmoznak fel a szolgáltatók és főbérlők fele.

A városházára hetente legalább két bírósági végzés érkezik, hogy tartozásaik miatt kiköltöztetik az önkormányzat tulajdonában lévő tömbházlakásokból vagy ANL-s lakásokból a bérlőket. A szolgáltatók vagy főbérlők általában a tíz-, húszezer lejes tartozásokért indítanak pert, ami azt jelenti, hogy az érintett család évek óta nem fizet közköltségéért vagy lakbérért.

Tapasztalatok szerint, aki egy-két évig nem fizet olyan adósságspirálba kerül, hogy legjobb igyekezete ellenére is csak a büntetőkamatokat tudja törleszteni. Vannak olyanok, akik a kilakoltatásra vonatkozó bírósági végzés után elkezdenének fizetni, de akkor már késő.

Kimaradt?