Őrizetbe vették Nagy Péter Tamás volt államtitkárt

Őrizetbe vették csütörtökön este Nagy Péter Tamás volt mezőgazdasági államtitkárt és Virgil Găman minisztériumi főtitkárt a tavalyi bukaresti Indagra vásár megszervezésével kapcsolatos korrupciós ügyben.

A Mediafax vádhatósági forrásokból úgy tudja, hogy a két tisztségviselőt csúszópénz elfogadásával, okirat-hamisításra történő felbujtással és pénzmosással gyanúsítja a korrupcióellenes ügyészség (DNA). A vádhatóság szerint Nagy és Găman közbenjárt fiktív szerződések aláírásához általuk preferált cégek és a vásárt szervező Romexpo között.

Előzetesen a mezőgazdasági minisztérium mintegy 400 ezer eurót folyósított a Romexpónak az Indagra megszervezésére. A Nagy és Găman által preferált cégek megkapták ezt az összeget, ám a valóságban tíz százalékkal kisebb értékben nyújtottak szolgáltatást, a 40 ezer eurós különbséget pedig a két minisztériumi tisztségviselő kapta meg csúszópénzként – állítják az ügyészek.

Ugyanebben az ügyben őrizetbe vettek két cégvezetőt, emellett bűnvádi eljárás indult Constantin Rebega európai parlamenti képviselő ellen is. A négy őrizetbe vett gyanúsított előzetes letartóztatásáról pénteken dönt a bíróság.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?