Allergiás lett a tévére egy kislány

A legkisebb fénysugár is veszélyes egy brit kislányra, aki elsötétített szobában éli az életét – még tévét sem nézhet, mert kiütések lepik el a testét.

tvzokislany

A tízéves Megan Hume számára a napfény méreg – de nem volt ez mindig így. Korábban normális életet élt, iskolába járt, délutánonként pedig a többiekkel futkározott a parkban.

Négy hónappal ezelőtt, minden előzmény nélkül hirtelen allergiás lett a fényre – ez azt jelenti, hogy a szabadban alig néhány perc alatt fájdalmas kiütések, hólyagok, égési sérülések és duzzanatokjelennek meg a testén. A villanykörte, a holdfény, de még a tévé által kibocsátott fény is kárt tesz benne, ezért nem nézheti többé kedvenc sorozatait – csak, ha utána kész elviselni a bőrén megjelenő kiütéseket és pörsenéseket.

Az első néhány hét pokoli volt, mert bent kellett tartanunk Megant a lakásban, ő pedig nem értette, miért büntetjük – meséli az anya a Mirror brit napilapnak. Egyelőre nem tudni, miért reagál a szervezete ilyen váratlanul és ilyen hevesen a fényre; az orvosok is csak tapogatóznak a kérdésben – tette hozzá.

A gyereket átmeneti megoldásként naponta húszszor krémezik be magas faktorszámú naptejjel, és kétszer akkora dózisú allergiaellenes gyógyszert szed, mint amennyit a korabeli gyerekeknek előírnak. „A tesztek még nem hoztak eredményt, de az orvosok nem sok jóval kecsegtetnek, félő hogy élete végéig rettegnie kell a naptól” – mondta szomorúan az anya.

Kimaradt?