Folytatódik a hőszigetelési támogatás Sepsiszentgyörgyön

Újabb tömbház hőszigetelési akciót kezdeményezett a sepsiszentgyörgyi önkormányzat.

A tömbházak energetikai hatékonyságának növelése érdekében pályázatot hirdettek, amelyben azok a tulajdonosi társulások vehetnek részt, amelyeknek nincsenek közüzemi tartozásaik, illetve amelyek a hőszigetelés költségének rájuk eső egyötödével előre rendelkeznek. A fennmaradó költségeket az önkormányzat saját költségvetéséből, kormányprogramokból és európai uniós forrásokból fedezi.

A városháza felhívja az érintett tömbházak lakóinak figyelmét, hogy a részvételre vonatkozó kéréseiket január 30-ig nyújtsák be az ügyfélszolgálati irodában. A kéréshez mellékelni kell a lakóbizottság által kiállított jegyzőkönyvet, amelyben a lakók többsége beleegyezik a tömbház hőszigetelésébe. Emellett a 20 százalékos önrészről bizonyító banki kivonatot kell bemutatni, illetve a közművekről egy igazolást, miszerint nincsenek adósságok.

A pályázat elbírálásakor figyelembe veszik a szigetelni kívánt tömbház építésének évét, az épület anyagát és elhelyezését a városban. Magasabb pontszámot kapnak az előre gyártott betonelemekből épült tömbházak, valamint azok az épületek, amelyek az 1950-es években épültek, tájékoztat az önkormányzat. A hőszigetelési pályázatról további információt a www.sepsi.ro honlapon találnak.

Néhány évvel ezelőtt Sepsiszentgyörgy országos szinten is élen járt a tömbházak hőszigetelésében, így több lakónegyed is megújult, viszont gondot jelentett, hogy a lakók nem fizették vagy késve törlesztették a rájuk eső részt, ezért az építő cégek is bajba kerültek. A mostani kiírásban viszont előre be kell fizetni az önrészt. 

Kimaradt?