Negyedmillió forintért kelt el Orbán híres csokipapírja

Lejárt az internetes aukció, amit Orbán Viktor magyar miniszterelnök által a parlamentben elfogyasztott csoki papírjára hirdettek meg. A szerencsés licitáló nem fukarkodott.

251 234 forintért kelt elannak a csokinak a papírja, amit a Dohánykereskedelmi Dolgozók Szakszervezete juttatott a dohányipart érintő törvények megszavazása előtt Orbán Viktor és más képviselők asztalára. A csokik papírján családi fotók szerepeltek, a hátoldalukon pedig a következő üzenet: "Én azt szeretném az angyalkától, hogy a szüleink ne veszítsék el a munkájukat. Segíts kérlek tejesíteni! Szavazz nemmel a dohányipart érintő törvényekre!"

A kormányfő a csokit jóízűen elfogyasztotta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes társaságában, majd a törvényre igennel szavazott.

A papírt Ikotity István, az LMP politikusa vette magához és bocsátotta árverésre a Vaterán. Az aukció kedden lejárt, a legmagasabb felajánlás több mint 250 ezer forint volt.

Ikotity blogjában korábban arról írt, a csokipapírért kapott összeget a dohányipari szakszervezetnek fogja felajánlani. A szakszervezet a központi dohányelosztó létrejötte miatt elbocsátott dolgozók támogatására fordítaná az összeget.  

Kimaradt?