Torokszorongató kép terjed a neten erről a kutyáról

Bejárta a netet kedden annak a kutyának a fotója, amelyet gazdája egy bőrönddel együtt hagyott magára egy skóciai vasútállomáson. A bőröndbe gondosan bepakolták az eb dolgait, többek között a párnáját, a tálkáját, a játékait és némi eledelt is.

Egy bőrönd társaságában talált rá az egyik skóciai állatvédő szervezet január 2-án arra az elhagyott két-három éves shar pei keverékre, amelyet a gazdája egy vasútállomás korlátjához kötött ki.

A bőröndje mellett ücsörgő eb szomorú fotója kedden bejárta az internetet, többek között már a BuzzFeed is írt róla.

A szervezet a kutya chipje alapján kiderítette, hogy az állatot Kainak hívják, sőt, megtalálták előző tulajdonosát is, aki elmondta, hogy Kait 2013-ban adták el valakinek a Gumtree oldalon. A vevő adatait és címét viszont nem tudta megmondani.

A skót állatvédő szervezet szerint a történet sajnálatos példája annak, ha online értékesítenek állatokat, a vevők a kezdeti lelkesedés után meggondolhatják magukat, amikor kiderül, keveset tudnak az állatról.

Az állatvédők a lakosság segítségét kérte a Kait magára hagyó tulajdonos azonosításához. Kai addig náluk marad, amíg nem találnak neki megfelelő családot.

Kimaradt?