Tizenhárom év után vallott a kolozsvári Demeter Éva gyilkosa?

Egy 31 éves férfi azt állítja: ő ölte meg 2001-ben a kolozsvári Demeter Éva Andreát, helyette azonban másvalaki került börtönbe.

Adrian Pop előbb a ziardecluj.ro-nak vallotta be az állítólagos gyilkosságot, majd a rendőrségre, később az ügyészségre ment. Egyelőre szabadlábon van, mert úgy tűnik, hogy az ügyészek nem tartják hitelesnek a vallomását. Kedden ismét kihallgatják.

Demeter Éva Andreát 2001-ben találták meg vérbe fagyva egy kolozsvári tömbház lépcsőházában. A 20 éves lányt brutálisan megverte, majd kifosztotta támadója. A rablógyilkosság az esti órákban történt, az áldozatot reggel találta meg egy lakó, aki értesítette a rendőrséget.

A hatóságoknak sikerült kézre keríteniük az állítólagos tettest. A most 35 éves Florin Emanuel Bodrog jelenleg a szamosújvári börtönben ül. Nem ártatlanul, ugyanis azt elismerte, hogy ő rabolta ki Demeter Éva Andreát, ám a gyilkosságot a mai napig tagadja. A helyi sajtó már korábban írt arról, hogy az elítélt beperelte az ügyben nyomozó ügyészt és a rendőrséget, mert szerinte meghamisították az ellene szóló bizonyítékokat.

https://www.youtube.com/watch?v=vEAYtDFTzS0

“Én öltem meg azt a nőt, nem az a férfi, aki most a börtönben ül. Részeg voltam. Ököllel ütöttem, majd elvettem a táskáját és elszaladtam. A lány élettelenül feküdt a földön, másnap tudtam meg, hogy meghalt. Már rég be kellett volna vallanom a tettemet” – mondta a ziardecluj.ro-nak Adrian Pop.

Vallomása azért is ellentmondásos, mert a rablást is magára vállalta, holott ezt a bűncselekményt a börtönben lévő férfi elismerte. Ügyészségi források szerint az sem kizárt, hogy Adrian Pop egyszerűen csak rácsok mögé akar kerülni, mert szabadlábon nincs miből megélnie. A nyomozás még zajlik az ügyben.

Kimaradt?