Ilyen a luxus a svájci Alpokban

Svájcban több olyan síparadicsom is van, ahová az igazán gazdagok és híresek járnak. Az eddig kevéssé ismert Andermatt nevű városka is felírta magát a tehetősek térképére, ugyanis nyitottak egy ötcsillagos kastélyszállót, ahol az exkluzívan kialakított 105 szobán, valamint a szivar- és borszobán kívül egy sajtszoba is található. Természetesen a legfinomabb, válogatott svájci sajtkínálattal – írja a Gazdagisztán blog.

A négy épületből álló hotel igazi alpesi hangulatot áraszt, természetesen a legmagasabb ízlést is kielégítő, a korszellemnek megfelelő módon.

A melegséget a mindenütt jelenlévő szőrmés kiegészítők, plüss kárpitok és szőnyegek, az uralkodó barna és a beige szín, a természet közeliséget biztosító nyersfa szerkezetek, kandallók biztosítják.

A belső terek szellősek, magasak, a környező csodás tájban pedig hosszú teraszokról, nagy üvegfelületeken keresztül lehet gyönyörködni. Külön szolgáltatás, hogy a síelésben megfáradt vendégeket Audikkal és limuzinokkal szedik össze a sípályáról, jövőre pedig korcsolyapálya nyitását is tervezik. A sífelszerelés kezelésére külön komornyik áll rendelkezésre, aki felfrissíti az eszközöket, felmelegíti a síbakancsokat.

Egy normál szoba 510 dollár vagyis 135 ezer forint körül van egy éjszakára, de a különleges Furka-lakosztály ennél jóval többet kóstál. A 355 négyzetméteres, hatszemélyes lakosztály majdnem 2.2 millió forintba kerül éjszakánként. Ennek fejében a vendégeknek azonban saját spa, pezsgőfürdő és szauna áll rendelkezésre. A világítást, a fűtést, a függönyöket, a gázkandallókat a szobákban iPadekkel lehet irányítani.

Kimaradt?