Sok sürgősségi esetet jegyeztek Háromszéken az ünnepek alatt

Gyomorpanaszok vagy ittas állapot, valamint törések, zúzódások miatt keresték fel több százan a sepsiszentgyörgyi kórház sürgősségi osztályát szilveszterkor és az azt követő napokon. Történt még súlyos sérüléssel járó petárdabaleset, valamint egy haláleset is - tájékoztatta lapunkat Nagy Demeter István.

A sepsiszentgyörgyi kórház szóvivője szerint december 31. és január 4. között 325 beteget láttak el a sürgősségen, legtöbbjüket gyomorrontás vagy italozás miatt. Negyvenen a csúszós utak miatt töréssel, zúzódással kerültek kórházba. A hideg időjárás miatt nyolc hajléktalan keresett menedéket a kórházban, egyiküket hipotermiával kezelték.

Nagyborosnyó környékén az út szélén holtan találtak egy 36 éves férfit, akiről azt állapították meg, hogy szívelégtelenségben hunyt el. Egy húsz éves háromszéki férfi pedig petárdabalesetben a szemén sérült meg és került kórházba, számolt be a szóvivő. Nagy Demeter István szerint a sepsiszentgyörgyi kórházban január elsején két kislány született: Krisztina és Klaudia.

Az elmúlt napokban nem tétlenkedtek a háromszéki tűzoltók sem, hiszen tíz tűzesethez riasztották őket, de egy közúti balesetnél is segédkeztek és egy patakba esett kutyát is kimentettek - közölte Marius Tolvaj. A Kovászna megyei Készenléti Felügyelőség (ISU) szóvivője szerint a besenyői tónál, Uzonban, Sepsiszentgyörgyön, Kökösben, Gidófalván oltottak tűzet, amelyek többnyire a nem megfelelően szigetelt kémények miatt következtek be. Sepsiszentgyörgyön egy kutyaólat is oltottak, amelyet egy zárlatos elektromos takaró okozott, de az ebet sikerült kimenteni a lángoló házából. 

Kimaradt?