Jön a világ első retinaszkenneres okostelefonja (VIDEÓ)

Állítólag a jövő héten kezdődő Las Vegas-i CES-en mutatják be a világ első retinaszkenneres okostelefonját.

A retinaszkenner volt az egyik olyan okostelefon-jellemző, amelyet 2014-re ígértek. Már a Galaxy S5-nél is felmerült, és az LG G3-nál is volt szó ilyesmiről. Úgy tűnik, végül is 2015 hozhatja el ezt a kiegészítőt, legalábbis ha igazak azok az értesülések, amelyek szerint az elsősorban a megjelenítőkkel összefüggésbe hozott ViewSonic cég valamikor januárban egy retinaszkenneres okostelefonnal jelenik meg.

http://www.youtube.com/watch?v=fGnZUvUEMn0

És mivel a cég minden évben a CES-es mutatja be termékeit, logikus a következtetés, hogy ez 2015-ben is így lesz, azaz a Las Vegas-i nemzetközi szórakoztatóelektronikai seregszemlére rukkolhat ki a különlegességgel. A GizmoChina mindenesetre már közzé is tette a V55 funkcióit, képeit. Az igazi érdekesség persze a retinaszkenner lesz, ami a készülék jobb felső sarkába kerül. Egy kis zár védi majd, amelyet el kell húzni, s egy kis lámpa felvillanása jelzi majd, hogy a retinaszkenner működésre kész.

A szkennerrel egyébként nemcsak a telefon zárolását lehet feloldani, hanem ilyen módon lehet majd hozzáférni az esetleg titkosított állományokhoz is.

Kimaradt?