Hamis az államfő feleségének tulajdonított Facebook-oldal

Hetek óta gyűjti a lájkokat az államfő feleségének tulajdonított Facebook-oldal, holott Carmen Johannis valójában nincs is jelen a közösségi hálón. A „First Lady” nevében, az engedélye nélkül tölt fel tartalmakat valaki – derítette ki az Adevărul.

A lap emlékeztet arra, hogy január 2-án olyan fotó jelent meg a Carmen Johannisnak tulajdonított oldalon, amely hozzászólások özönét váltotta ki az internetezők körében. A fényképen az elnöki házaspár látható ima közben, egy katolikus templomban.

A fotó bejárta a teljes román sajtót. A lapok – köztük a maszol.ro is – úgy vélték, hogy a felvétel valamikor karácsony és szilveszter között készült. Kiderült azonban, hogy Klaus Johannist egy ismert fotós, Mugur Vărzariu fotózta le a templomban tavaly november 2-án. Vărzariu felháborodottan szóvá is tette, hogy a szellemi tulajdonát képező kép a forrás megjelölése nélkül terjed az interneten.

A román sajtó nyomozni kezdett az ügyben, és az elnöki hivatalból származó források megerősítették: az államfő feleségének tulajdonított Facebook-oldalt nem Carmen Johannis hozta létre. A "First Lady" mindazonáltal a közeljövőben létre kívánja saját profilját a közösségi hálón.

Carmen Johannis jelenleg angolt tanít egy nagyszebeni iskolában. Még nem döntötte el, hogy leköltözik-e férje mellé Bukarestbe.

Kimaradt?