Ezek voltak 2014 legfontosabb szelfijei

A mögöttünk hagyott esztendőben a szelfizés felnőttkorba lépett, és szinte nem telt el úgy nap, hogy ne láttunk volna egy igazán jól sikerült önarcképet híres vagy éppen kevésbé híres emberekről.

A felsorolást nem kezdhetjük mással, mint minden idők legnépszerűbb szelfijével. Ellen DeGeneres tévés műsorvezetőnő a márciusi Oscar-díjátadón verbuválta össze Meryl Streepet, Jennifer Lawrence-t, Bradley Coopert, Angelina Jolie-t, Kevin Spacey-t, Jared Letót és Julia Robertset egy kis mókázásra. A képet 3,4 millióan osztották meg a Twitteren, ami azóta is világrekord.

Júliusban II. Erzsébet királynő Glasgowban a Brit Nemzetközösségi Játékok alatt megismerkedett az ausztrál női gyeplabdacsapat tagjaival, és gyorsan össze is barátkozott velük. Így fordulhatott elő, hogy a vicces kedvű uralkodó mosolyogva sétált bele az egyik játékos, Jayde Taylor önarcképébe. Őfelsége humoráról eddig is sokat beszéltek, de e kép után kétségünk sincs afelől, hogy II. Erzsébet remek társasági ember.

Ferdinand Puentes tavaly szilveszterkor egy Hawaiira tartó repülőgépen ült, amikor a gép meghibásodott és a tengerbe zuhant. Az utasnak a süllyedés közben az első dolga volt, hogy GoPro kamerájával először egy szelfit, majd egy videót készítsen. A repülő kilenc utasából egy vesztette életét.

Májusban az angliai West Midland Safari Parkban egy látogató elhagyta mobiltelefonját, amit éppen az állatkert egyik elefántja talált meg. Az ormányos – bár hihetetlennek tűnik – egy pofás kis képet készített magáról a telefonnal, amit a készülék tulajdonosa, Scott Brierley akkor fedezett fel, amikor visszakapta azt. A világ első „elfije” azóta az egész világon népszerűvé vált.

George Kourounis, az Angry Planet című tévésorozat egyik készítője az óceániai Vanuatu szigetén lévő Ambrym-vulkán gyomrába ment le. Ennél veszélyesebb helyen nehéz lenne szelfit készíteni, és Kourounis képéhez kommentárként annyit fűzött: Vulkán szelfi, ha a normális szelfi már nem lenne elég extrém.

A német labdarúgó-válogatott idén ellentmondást nem tűrő játékkal nyerte meg a világbajnokságot, és a győzelem utáni ünneplésből a német kancellár, Angela Merkel is kivette a részét. A németek csatára, Lukas Podolski az öltözőben örökítette meg magát az idén a Times által az év emberének választott politikusasszonnyal, a fotó pedig bekerült a focivébé legemlékezetesebb pillanatai közé.

Kimaradt?