A svábokkal együtt búcsúztatta az óévet a szatmári RMDSZ

Jelképes üzenete van annak, hogy hétfő estére a Szatmár megyei RMDSZ a szatmári svábok ifjúsági kultúrházában tartotta meg az óév búcsúrendezvényét, melyen a szervezet megalakulásának 25. évfordulójára is emlékezett. Hogy ne legyen csak jelképes, arról a Német Forum vezetői gondoskodtak, élükön Leitner János elnökkel, aki az RMDSZ megbízásából hosszú évekig volt a Szatmár megyei Közművek igazgatója.

Miután megköszönték a választottak, köztük a 23 polgármester és 35 alpolgármester munkáját, Pataki Csaba szenátor, a szervezet megyei elnöke, Erdei D. István és Kereskényi Gábor parlamenti képviselők (képünkön) a Német Fórummal való további együttműködés fontosságról beszéltek, amit Leitner János is megerősített. Leitner szerint az új év új lehetőségeket kínál a közös munkára, ennek alapja egymás véleményének a tisztelete és a felmerült problémák közös tisztázása.

Az itteni svábok egyes községekben a magyarokkal közös listán indítottak polgármesterjelöltet, máshol a magyarok is a Német Fórum független jelöltjét támogatták. A szatmárnémeti, nagykárolyi és tasnádi városi, valamint a megyei tanácsba a sváb jelöltek az RMDSZ listáján jutottak be. Ennek köszönhetően állandóan ott lehettek a hatalom helyi képviselői közt, ahol az adott lehetőségeken belül érvényesíthették érdekeiket. Az összejövetelen egyebek mellett ennek folytatására koccintott a mintegy 150 jelenlévő.

Kimaradt?