Hatalmas szilveszteri bulira készül Sepsiszentgyörgy

Immár hagyományossá vált a szilveszteri utcabál Sepsiszentgyörgyön, ahol többezer ember köszönti együtt az újévet minden évben. A visszaszámlálás elkezdődött, az utcabálra meghívott együttesek nagyon készülnek a szentgyörgyi fellépésre. A Selfish Murphy az idén megtett többezer kilométer után otthon pihen meg, Nagy Feró a Szent György Napok után alig várja, hogy visszatérjen, a Bagossy Brothers Company pedig úgy véli, nem lesz gond a hideggel.

A sepsiszentgyörgyi szilveszteri utcabálon fellépő zenekarokat a napokban kérdeztük arról, hogy miként készülnek a fergeteges bulira, és milyen évet zárnak.

2014 kétségkívül a legjobb év volt a Selfish Murphy fennállása óta. Két videoklip, tizenhárom ország, négy európai turné és ötvenezer kilóméter a számvetésük az év végére. A mozgalmas év új énekest is hozott a csapatba Petri Gergő személyében, így most érzik igazán, hogy kiteljesedtek – vallják ők. „Nagyon jó látni, hogy ahová visszatértünk, az emberek Selfish Murphy-s pólóban fogadnak bennünket, énekelték a dalainkat, ismertek, szerettek bennünket” – mondták éves értékelőjükben. A Selfish Murphy fél tízkor lép színpadra, és azt ígérik: lesz tánc és pörgés, lassú számmal nem készülnek.

Az újévet már Nagy Feró (képünkön) köszönti a népes tömeggel, aki a Szent György Napok óta nem járt Sepsiszentgyörgyön. Azért örül, hogy visszatérhet, mert „még az előző bulit sem felejtettem el” – mondta Feró. Amikor a szervezők szembesítették azzal, hogy embertelen hideg várható, Nagy Feró csak annyit mondott: „jó hangulat legyen, a többi nem számít”.

Az utóbbi félévben harmadik alkalommal ad nagykoncertet a Bagossy Brothers Company Sepsiszentgyörgyön. A mindössze másfél éves zenekar tagjai között szinte tapintható az összhang, ami nem csoda, hiszen ketten testvérek, a többiek fogadott unokatestvérek, vélik ők. Az összes nagyobb erdélyi zenei rendezvényen részt vettek, hetven koncerttel zárják ezt az évet itthon, de felléptek a Csabai Kolbászfesztiválon, és több budapesti helyszínen is. A fiúk gyergyóiak, ezért a hideg mindennapos téma náluk. „Szembesültünk ilyen körülményekkel, nem ijedünk meg tőle, és erre kérjük a közönséget is” – mondták a Bagossy-fiúk. A Bagossy Brothers Company fellépése az új év első koncertje lesz.

Kimaradt?