Bezárták Venezuela világrekorder fagylaltozóját

Tejhiány miatt átmenetileg bezárt egy híres venezuelai fagylaltozó, amely 863 különböző ízt felvonultató kínálatával került be a Guinness-rekordok könyvébe.

A turisták körében is népszerű, Merida városában található Coromoto fagylaltozó a Facebook közösségi portálon jelentette be, hogy a gazdasági válság következtében kialakult tejhiány miatt bezárásra kényszerül az idény hátralévő részében. A karácsony óta zárva tartó üzletet különlegesen gazdag választéka tette híressé, a kínálatban olyan furcsa és egzotikus ízek is helyet kaptak, mint a bab- és a sörízű fagylalt.

A fagylaltozó egyik alkalmazottjának elmondása szerint a döntéssel Manuel da Silva tulajdonos a Coromoto hírnevét szeretné megóvni. Mivel az elmúlt hónapokban alig lehetett tejhez jutni a venezuelai boltokban, annak ára a feketepiacon pedig hatszorosára emelkedett, a Coromoto nem tudta a teljes fagylaltkínálatot fenntartani, és a vásárlók már panaszkodtak, amiért csökkent a választék.

Venezuela lakossága az ország gazdasági teljesítményének lassulása, a kiemelkedően magas infláció, valamint a szigorú valutakorlátozások miatt egész évben az alapvető termékek hiányával küszködött.

Kimaradt?