Hunyad megyében kilenc sípálya várja vendégeit

Teljes kapacitással működve várja a turistákat a sztrázsai sítelep, ahol a napokban lehullott hó helyenként már egyméteres rétegben rakódott le. A hétvégén több mint 2000 turista fordult meg az üdülőtelepen, ahol valamennyi sípályát üzembe helyezték.

Az üdülőházak többnyire már foglaltak, a szilveszter hetére pedig szinte lehetetlen már szálláshelyet találni. Most a telegondola is működik, így a személygépkocsik az őrzött parkolóban hagyhatók – közölte tegnap George Resiga, a lupényi hegyi mentők vezetője. Elmondta továbbá, hogy a Salvamont valamennyi Hunyad megyei téli üdülőn jelen van, a Sztrázsán váltásonként 7 mentő biztosít szolgálatot. Karácsony óta 24 esetben kellett közbelépniük, kisebb-nagyobb sérülések miatt.

Az esetek többségében kéz- illetve lábtöréssel szállították kórházba a balesetet szenvedett személyeket, de előfordultak komolyabb fejsérülések is. A hegyi mentők vezetője ezúton is felszólítja a turistákat, hogy csak megfelelő felszereléssel, réteges, meleg ruházattal vágjanak neki a hegyi utaknak. A napokban pedig lehetőleg ne hagyják el az üdülőtelepeket, mivel 1300 méter felett a korábbi, megfagyott hórétegre hullt friss hótakaró miatt könnyen elindulhat a lavina.

Kimaradt?