Szétosztogatja halott kisfia karácsonyi ajándékait az anya

"Képtelen vagyok rávenni magam arra, hogy megtartsam a játékait. Tudom, hogy nagyon örült volna nekik, de azt is tudom, most, hogy ő már nincs, más gyerekeknek is örömet okozhatnak majd" - mondta el Jane Robinson a Liverpool Echo című brit lapnak azután, hogy kétéves kisfia egy titokzatos betegség következtében meghalt.

A garstoni édesanya elmondta azt is, az orvosok még most sem tudják biztosan, mi okozta a látszólag teljesen egészséges Lewis halálát. "Mikor este lefektettük még semmi baja nem volt. Aztán az éjszaka közepén hangokat hallottunk a szobájából: rohama volt. Azonnal hívtuk a mentőket, de hiába szállították azonnal be, a fiúnk kómába esett" - meséli a megtört anya, majd hozzáteszi, férjével azután döntött úgy, hogy lekapcsolja a kisfiút az őt életben tartó gépekről, hogy az orvosok közölték velük, 99% a valószínűsége annak, hogy Lewis a roham miatt tartós agykárosodást szenvedett.

"Az egészben az a legrosszabb, hogy nincsenek válaszok" - mondja Jane. "Senki nem tudja nekünk megmondani, hogy lehet az, hogy egy teljesen egészséges kétéves egyik pillanatról a másikra meghal." Az anya a brit lapnak elárulta, idén sokáig a karácsonyt se akarta ünnepelni, ám Lewis ikertestvére, Ethan miatt úgy döntött, minden marad a régiben. "Megpróbálunk pontosan olyan karácsonyt varázsolni neki, mintha a testvére még mindig itt lenne."

Kimaradt?