Íme néhány karácsonyi Guinness-rekord

A Guinness Rekordok Könyvében számtalan érdekesebbnél érdekesebb kihívással ismerkedhetünk meg. Ebből a hullámból természetesen a karácsony sem maradhat ki. Rengeteg, a karácsonyfával kapcsolatos világrekordot ismerhetünk. Íme egy pár említésre méltó rekordtörténet.

Regisztráltan a legtöbb karácsonyfaégő az RLT Chari Tree nevet viselő fenyőfán volt megfigyelhető 2006-ban, a kölni dómhoz kiállított jótékonysági karácsonyfán. A feltehetőleg igen magas fenyőfára összesen 150 000 izzósort aggattak fel.

A legmagasabb karácsonyfa címet azonban tekintélyes mérete ellenére mégsem ez a fenyőfa nyerte el. Ezt a címet a seattle-i Northgate bevásárlóközpont karácsonyfája már 1950-ben bezsebelte. Az imént említett kiállított fa egy 67,36 méteres magasságú Douglas fenyő volt.

A legöregebb élő karácsonyfa címet az angliai Chippenhamben élő Janet Parker fenyőfája szerezte meg. Bár maga a növény csupán 30 centiméter magas, kora már igen tekintélyt parancsoló. A legöregebb karácsonyfa ugyanis már több mint 125 éves, a kis facsemetét még Janet Parker nagynénje vásárolta, 1886-ban. Parker apró kis karácsonyfáját azóta is minden évben feldíszíti.

A legtöbb fenyőfát az amerikai Erin Lavoie vágta ki 2008 decemberében, Németországban. A fiatalember két perc alatt 27 karácsonyfát vágott ki.

A világ legdrágább díszeivel felruházott karácsonyfát 2010-ben regisztrálták Abu-Dhabi egyik bevásárlóközpontjában. Az itt felállított fenyőfa összesen 181 díszt kapott, melyek összértéke elérte a 2,5 milliárd forintos értéket is.

Kimaradt?