Sok mindent elárul rólunk a karácsonyfánk

A fenyőfa ősi szimbólum, a kozmikus erőt és az életet, az újjászületést jelképezi. Mára már a karácsony elengedhetetlen kellékévé vált, s az általunk díszített karácsonyfa rengeteget elmond rólunk.

Klasszikus karácsonyfa: Ilyen fenyőfát a lakásodon kívül leginkább csak képeslapokon látni. Letisztult formák, tökéletes fenyő alak, semmi hivalkodó szín. Leginkább arra törekszel, hogy karácsonyfád semmiképp se legyen túldíszített vagy csicsás A klasszikus karácsonyfa határozott személyiségre utal, maximalista vagy magaddal és környezeteddel szemben is. Az ilyen jellegű fenyőfát állítók igénylik az eleganciát, de hajlamosak néha túl sokat adni a külsőségekre.

Eklektikus fenyőfa: Ritkán veszel új díszeket, s minden évben beveted a jól megszokott karácsonyfadíszeket. A te fenyőfád rogyásig van pakolva, s nagyon kedveled az egyedi, kézműves darabokat is. A fenyőfa mérete legtöbbször átlagos, de nem kedveled a túlzottan apró termetű példányokat. Az eklektikus karácsonyfákat állító személyek jellemzően nagyon érzékeny és ragaszkodó emberek. Számukra a karácsony tényleg a szeretet ünnepe, a fenyődíszítés pedig a belső értékek felsorakoztatásával egyenlő.

Kicsi és vézna karácsonyfa, amit nagyon szeretünk: Te tipikusan az a típus lehetsz, aki megsajnálja a karácsonyfavásár legvéznább fenyőfáját. Szinte szánalomból viszed haza, s ékesíted ünnepi díszekkel, s a hagyományoknak megfelelő autentikus tárgyakkal. Nem adsz a külsőségekre, sokkal fontosabbak számodra a belső értékek, még egy karácsonyfa esetében is. Igaz, hogy csúnyácska, de szereted, mert a te fenyőfád!

A karácsonyfaizzó nagyjából egy időben jelent meg az Edison által szabadalmaztatott hagyományos villanykörtével. Eleinte csupán reklámfogásként használták, ám hamar nagy sikerre tett szert, melynek következtében napjainkig díszíti a karácsonyi fenyőfát. Edison a Menlo parki laboratóriumát karácsony közeledtével fénybe borította, melynek köszönhetően a közeli vasútról leszálló emberek elé csodálatos látvány tárult. A fenyőfák legszebb éke 1925-től kezdve, a kis cégek egyesülésével létrejött legnagyobb karácsonyfaizzókat gyártó villamossági gyár, a NOMA által lett előállítva, egészen 1968-ig. addigra azonban a karácsonyfaizzó világszerte elterjedté vált, s nem sokkal később megjelentek a kültéri fenyőizzók is, teret adva ezáltal a karácsonyi dekorációknak.

Formás műfenyőfa divatos díszekkel: Ez a típusú karácsonyfa főleg a fiatalabb generációkra jellemző. A fenyő általában az adott év divatszíneibe borítva tündököl a lakás legszebb ékeként, melyet folyamatosan barátok vesznek körül. Ha ilyen karácsonyfát állítasz, valószínűleg szeretsz szervezkedni, kommunikálni és a középpontban lenni. A fenyőfa számodra csak egy eszköz, hogy megmutathasd a benned rejlő kreativitást.

Kimaradt?