A csíki anyák is magukon hordják babájukat

Hordozósétával népszerűsítették a babahordozást Csíkszereda utcáin a hétvégén a Nemzetközi Babahordozó Hét rendezvénysorozata keretében.babahordozo napok2

A háromnapos tartalmas programot a Csíki Anyák Egyesülete szervezte meg Hargita Megye Tanácsa támogatásával, partnerségben a Székelyföldi Megyék Családprogramjával.

Az édesanyáknak szóló előadásoknak a megyei tanács készséggel adott otthont a megyeháza márványtermében, a kézműves-foglalkozásokat ugyancsak a megyeháza épületében tartották.

A három nap alatt fotókiállítás, a babahordozással kapcsolatos előadások, kézműves-foglalkozások, filmvetítés várta az érdeklődőket. Szombaton délelőtt a hordozókellékek megtekintésére és a kötözési technikák elsajátítására nyújtott lehetőséget Albert Csilla, végül a résztvevők a Szabadság térről indulva hordozósétával népszerűsítették a babahordozást a megyeközpont utcáin: a Mikó-várhoz mentek, ahol meglocsolták a születés fáját, majd a Petőfi utcán át a Szabadság térig vonultak.

A rendezvénysorozatba, melyet Hargita Megye Tanácsa Programok és alárendelt intézmények vezérigazgatósága a Családprogram keretében több mint 2000 lejjel támogatott, több mint százan kapcsolódtak be.

Kimaradt?