Így élnek és élnének a fiatalok (INFOGRAFIKA)

Egy idei felmérés a romániai fiatalok optimizmusát és életkörülményeit vizsgálta. A július 19-31. között zajlott kutatások első részéről, az ország állapotáról kialakított képükről korábban írtunk, most azokat az adatokat összegeztük, amelyek a lakhatási körüléményeket, a jövőképüket vizsgálták.

Első körben azt mutatjuk meg, hogyan miként változnak a lakhatási körülményeik nemek és korosztályok, a vidéken és város függvényében. az adatokból kiderül, hogy míg a 15-19 évesek elsöprő többsége – értelemszerűen – a szülőkkel él, addig a 25-29 évesek több mint fele már más megoldásokat választ.

Akik a szülőkkel élnek, többnyire azért nem költöznek el, mert így a legegyszerűbb: a 15-19 évesek 81,5 százaléka mondta ezt. A 25-29 évesek 47,9 százaléka él a szüleivel, 50,9 százalékuk anyagi okokra hivatkozva.

A következő körben azt mérték fel, hogyan szeretnének élni a jövőben a ma fiatalok, milyen arányban terveznek családot, hányan akarnak inkább egyedül élni stb.

A következő ábrán az látszik, mennyire bíznak meg a különböző emberekben, így rokonokban, egyházi személyekben, más vallású, nézetű, etnikumú emberekben. A számok azt jelentik, egy tízes skálán ennyire bíznak valakiben.


Egy következő cikkünkben a felmérés további eredményeit osztjuk meg.

Egy következő cikkünkben a felmérés további eredményeit osztjuk meg - See more at: https://www.maszol.ro/index.php/tarsadalom/40154-a-fiatalok-tobbsege-pesszimista-infografika#sthash.xniUaFCW.dpuf

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?