Megbüntethetik Orbánt a csokievés miatt

A házirendet keményen betartató Kövér László szigora akár Orbán Viktorra és helyettesére, Semjén Zsoltra is lecsaphat, a parlamenti ülésteremben ugyanis tilos enni – írta a Blikk szerdán. Az Országgyűlés elnöke tavaly szigorította a házirendet az evési tilalommal.

A költségvetési szavazás előtt a miniszterelnök és Semjén Zsolt jóízűen befalták a parlament előtt tüntetők által beküldött csokit, amellyel a demonstráló dohányipari dolgozók azt szerették volna elérni, hogy a politikusok ne szavazzák meg a dohánycégeket érintő változásokat. Orbán Viktor és a miniszterelnök-helyettes megették a csokit, és meg is szavazták a szóban forgó törvényeket.

Blikk Kövér László titkárságán érdeklődött arról, hogy számíthat-e büntetésre a házirendsértés miatt Orbán Viktor, de lapzártáig nem érkezett válasz.

Közben jól halad az internetes licit az Orbán Viktor fogával feltépett csokipapírra: reggel 9:23-kor a „kegytárgy” kategóriában meghirdetett papírdarab 64 541 forintnál járt a Vaterán. A csokipapírt egy LMP-s politikus vette el a miniszterelnök asztaláról, és úgy döntött, hogy elárverezi.

 

Kimaradt?