Forrongó liberálisok: Tăriceanu szembeszáll Antonescuval

Facebook-bejegyzésben bírálta szombaton Călin-Popescu Tăriceanu a Nemzeti Liberális Párt elnökét amiatt, hogy pénteken menesztette a liberálisok három területi szervezetének vezetőjét.

A volt kormányfő szerint Crin Antonescu azon a három politikuson állt bosszút, akik nyíltan ellenezték Gigi Becali futballmecénás befogadását a PNL-be. A pártelnök a bukaresti első kerületi, a Dîmbovița és a Mehedinți megyei szervezet vezetőjének eltávolítását azzal indokolta, hogy nem végezték hatékonyan munkájukat.tariceanu-antonescu-gandul1

„Crin Antonescu hosszú ideig bánni fogja, hogy sorra eltávolította azokat a politikusokat a PNL vezetőségéből, akiknek hozzájárulásával a párt 1990 után újjáépülhetett” – írta a volt kormányfő és a PNL egykori elnöke.

A fővárosi első kerületi szervezet vezetője, Andrei Chiliman péntek este Traian Băsescu államfő „félresikerült kópiájának” nevezte Antonescut. Kijelentette: a PNL „becalizálódásának” csak a párt ellenfelei örülhetnek.

Gigi Becali kebelre ölelését bírálta pénteken Michael Shafir kolozsvári professzor, a PNL egyik legbefolyásosabb értelmiségi támogatója is. Azzal vádolta Antonescut, Becali befogadásával újjáélesztette a nacionál-kommunizmust Romániában.

 

Kimaradt?