Ittas állapotban nem tölthetünk majd fotókat a Facebookra

Az eddiginél sokkal fejlettebb képelemző algoritmuson dolgoznak a Facebooknál. A rendszer kiszűrné, ha a felhasználó ittas állapotot ábrázoló fotót szeretne feltölteni magáról, illetve azt sem engedné, hogy mások engedély nélkül posztoljanak képeket rólunk.

Sokak másnapját megkönnyítő újításon dolgoznak a Facebook mesterséges intelligenciát is bevető szakemberei. A Wired magazinnak adott interjúból kiderült: a Yann LeCun vezető kutató és csapata az eddiginél jóval komolyabb arcfelismerő algoritmust tervez a Facebooknak.

A cél egy olyan megoldás kifejlesztése, ami egyrészt megelőzi, hogy mások az engedélyünk nélkül képeket töltsenek fel rólunk, másrészt minket is megakadályoz benne, ha gyanús helyzetet észlel. Ehhez nem csak az arcok pontos felismerésére van szükség, a technológiának az arckifejezéseket, illetve a fényképezés helyzetét is jól kell meghatároznia.

A Facebook fejlesztése persze csak egy lehetőség lesz, aki mindenképpen közzé szeretné tenni az alkoholmámoros fotót, annak meg lesz a lehetősége rá.

Kapcsolódók

Kimaradt?