The Voice: az izgalom és az alázat hangja Erdélyből

A Voice nevű zenei tehetségkutatóban, ahol olyannyira csak a hang számít, hogy a zsűri tagjai háttal ülve hallgatják az előadókat, egy nagyváradi és egy székelyudvarhelyi lány is a színpadra lépett pénteken.

A „mesterek" előtti meghallgatásra előzőleg beküldött hangfelvétel alapján lehetett eljutni. A nagyváradi Pál Tíme magával hozta a Voice stúdiójába legközelebbi barátai mellett kutyáját, akit elsőként ölelt meg, miután befejezte produkcióját és szembesült a véleményekkel. „Ha nem énekelhetnék, abba beledöglenék" - mondta Tímea, mielőtt a mesterek háta mögé állt mikrofonnal kezében.

palltimea1 voice

Bár a lány különleges adottságának gondolta, hogy gátlások nélkül tudja kifejezni magát, ezt a színpadon nem sikerült bizonyítania. Senki nem fordult meg. Tímea pedig sírva fakadt, főleg mert úgy érezte, valójában többre képes. Az izgalomtól legyőzött lány azt kérte a mesterektől: ha nem is juthat már tovább, szeretné újra elénekelni az Aerosmith Cryin’ című dalát. Abban mind a négy zsűritag egyetértett, hogy másodszorra sokkal jobb volt, és arra biztatták Timit, jövőben is próbálkozzon. A nagyváradi lány könnyeivel küszködött a színpadról kivonulva is, de megfogadta, hogy nem adja fel.

Egyértelmű sikert aratott azonban a Székelyudvarhelyről érkező Abodi Nagy Blanka, aki több tehetségkutatón megfordult Magyarországon is, de ennyi dicséretet, mint most, korábban még nem kapott. Adele Turning Table című slágerével készült, és Mező Misit meg is győzte – szinte azonnal. A mentorválasztásnál apropózott is a Magna Cum Laude frontembere, hogy ő nyomta meg először a „Kellesz!” gombot, azzal is bókolt, hogy „kicsit szerelmes is lett" a dal során a lányba, de Blanka mégsem őt választotta.

Caramel kissé megdorgálta a lányt, amiért elsiette a dalt, szerinte „rá kellett volna feküdnie, és úsznia a nótával”.

abodi voice

Somló Tamás elismerte, hogy voltak egészen finom hangok, amelyeket sikerült nagyon pontosan kiénekelnie.

Malek Andreát különösen megfogta az az alázat, amivel előadta a dalt. Blanka talán ezért is választotta őt mentorának, bemutatkozása során (amelyet a mesterek nem, csak a tévénézők hallhattak) kiemelte: az egyik legfontosabb dolog, amit  tanult a nagymamájától, aki őt felnevelte: sokkal többet ér a szerénység, mint a törtetés.

A 24 éves lány a Voice oldalára írt bemutatkozójából megtudhatjuk: legjobban a zenei fejlődés, kiteljesedés és a tanulás motiválja. Szeretné az embereknek átadni az érzéseit. Olyan előadó szeretne lenni, aki odavonja mindenki figyelmét. Mottója: „Ne félj, és ne bánkódj, mert én a Te Urad, Istened Veled vagyok mindig, minden dologban.”

Kimaradt?