Aranysört ihatunk karácsonykor

Noha a karácsonyról nem feltétlenül a sörivás jut az ember eszébe, azért ne feledkezzünk meg azokról sem, akik ilyenkor sem adnák fel kedvenc italukat, de valami ünnepire, különlegesre vágynak – írja a Gazdagisztán blog.

Nem csak mi nem feledkezünk meg róluk, hanem a kissé furcsa nevű stockholmi Pang Pang sörfőzde sem, ahol a legalább olyan furcsa nevű Gul Snö (azaz Sárga Hó) nevű sört készítik. Bár a sárga hóról mi másra asszociálunk, de azért alighanem meg tudnánk szokni ezt az italt.

A limitált mennyiségben, és pezsgősüvegre hajazó kiszerelésben érkező italban ugyanis aranylemezkék úszkálnak. A Pang Pang egyebek mellett a kísérletező kedvéről is nevezetes, és alighanem a Sárga Hó a csúcs ebből a szempontból.

Miután ugyanis elkészült a sör, apró aranylemezeket adnak hozzá. Ez az eljárás persze nem ismeretlen az élelmiszeriparban, mi több, a sörgyártásban sem egyedi, hiszen például a Brasserie du Pays Fleming is készít ilyet.

A Sárga Hó alkoholtartalma 7,9 százalék, ami nem véletlen, hiszen a 79 az arany száma a periódusos rendszerben. A különlegessége a ritkaságában rejlik majd, hiszen összesen 1900 üveggel készül majd a nedűből, így aki ilyennel lepén meg magát vagy kedvesét, jól teszi, ha siet.

Kimaradt?